Voetzoolverzorging
Verzorging van beschadigde voetzooltjes bij de hond


Tips voor de behandeling van beschadigde voetzooltjes


  • 2 keer per dag 3 druppels jodiumtinctuur op het wondje druppelen. Houd de poot even vast zodat het kan drogen, want dit geeft vlekken. In het begin als de wond open is prikt het wel, maar dit gaat na een paar dagen beter. Na ongeveer 5 dagen kan de hond weer alles doen. Dit is een beproefd middel bij sledehonden.
  • Ontsmet het zooltje met betadine of jodium, maak het goed droog en doe er vloeibare pleister op (geen spray). Er zijn verschillende merken (Hansaplast, Compeed, Nivea) te koop. Laat dit even droog en zorg tegelijkertijd dat uw hond er niet aan likt. Eventueel kunt u er een tweede laagje over doen. De dunne transparante laag zorgt voor een beschermend laagje, snelle wondgenezing, stopt kleine bloedingen, vermindert direct de pijn, is ondoordringbaar voor water, vuil en bacteriën, maar laat wel vocht van de hond naar buiten verdampen. Dit voorkomt infectie, de pleister blijft enige dagen zitten en laat dan vanzelf op natuurlijke wijze los.
  • Het middel Canisport van Sepval is een veterinaire spray voor de voetzolen van honden en kan gebruikt worden bij werk- en sporthonden. Het geeft geen vlekken, vermindert oververhitting en beschermt de voetzolen tegen locale laesies en verwondingen bij slijten en beschadiging van de voetzolen. Een dagelijkse behandeling een week voor de zware belasting zal de keratine op de voetzolen verdikken. Vervolgens dienen de voetzooltjes om de 3 dagen behandeld te worden, zolang de hond zwaar belast wordt voor de sport of het werk (bijvoorbeeld het lopen op ruige ondergrond).
  • Een alternatief voor Canisport is, Berkenteerolie, verkrijgbaar bij sommige dierenwinkels, de boerenbond en verschillende webwinkels. Berkenteerolie stinkt behoorlijk maar bevordert de wondgenezing en is jeukstillend. Daarnaast staat berkenteerolie bekend om zijn verzachtende en verzorgende eigenschappen. Het is te gebruiken bij tussenteenontstekingen, eczeem, kapotte voetzolen, insectenbeten, bijtplekken en ook ter voorkoming van vacht- en staartbijten. Let er wel op, berkenteerolie kan vlekken veroorzaken.
  • Beschermende potensmeer of potenwax van Diafarm. Het is een beschermende crème, die de poten beschermt tegen water, sneeuw, pekel, grind en andere scherpe zaken, die geïrriteerde kloven kunnen veroorzaken.
  • Op de website van Smith & Nephew, staat een luchtdoorlatende wondspray. Het is eigenlijk bedoeld voor mensen, maar het is prima bij honden te gebruiken en is te bestellen bij uw apotheek.
  • Dierendrogist Wond- en Uierzalf, op basis van vaseline, beschermt en verzorgt. Te gebruiken bij oppervlakkige (schaaf-) wonden, kloven en op voetzolen (vooral in de winter).Tip: doe een lik zalf op een watje rond de vinger, voor het wekelijks verwijderen van overtollig oorsmeer bij honden.
  • Dierendrogist Kloven / Sterke voetzolencrème. Ter behandeling van kloven in voetzolen, tussen tenen en op de neus. Ingredïenten: mirre-, patchouli- en sinaasappelolie.
  • Met Espree Paw Balm, worden de voetzooltjes minder gevoelig voor warm en koud, ze verzacht de huid, beschermt tegen kloofjes, geeft een beschermende laag en voorkomt wegglijden. Deze verzorgende, vette balsem, beschermd de pootjes van uw hond ook tegen ijs en sneeuwklontjes tussen de tenen. Paw Balm is ook goed in te zetten bij lange wandelingen of bij showhonden om te voorkomen dat ze soms uitglijden op het soms gladde ringtapijt.
  • Voor honden met verwondingen aan de voeten bestaan speciale schoentjes. Deze speciale schoentjes kunnen niet alleen worden gebruikt wanneer de hond verwondingen heeft, maar ook wanneer hij gevoelig is voor slijtage van de voetzooltjes, in de sneeuw of wanneer de hond over gesteente loopt, kunnen ze worden aangedaan. Het is wel raadzaam om hem er van tevoren aan te laten wennen.

HONDENSCHOENEN

 

Bark'n Boots™ Grip Trex™


Ruff Wear houdt zich bezig met het ontwerpen en produceren van innovatieve artikelen voor de hond; De hondenpoot bescherming is nu radicaal verbeterd! Bark’n Boots™ Grip Trex™ hebben twee belangrijke verbeteringen voor de hondenschoen. Een bovenschoen geïnspireerd op de ‘mensen-schoen’ en een zool gericht op hoge prestaties. Voor de zool is Ruff Wear een samenwerking aangegaan met Vibram®, de belangrijkste ontwikkelaar op zolengebied van de wereld. Deze samenwerking heeft geleid tot de unieke Grip Trex™ zool. Zo is de nieuwe Bark'n Boots™ Grip Trex™ van Ruff Wear weer een revolutionair en innovatief product geworden, die zorgt dat u actief op pad kunt gaan met uw hond. Voortgebouwd op een anatomische vorm gaan de schoentjes gemakkelijk aan, zijn gemakkelijk vast te zetten, hebben een perfect draagcomfort en blijven perfect zitten waar en wanneer uw hond ze ook draagt.
Deze schoentjes zijn bij uitstek geschikt voor het zwaardere werk, zoals trektochten door de bergen en zeer intensief gebruik voor de actieve en speelse hond (snel draaien/afzetten waarbij veel grip nodig is). Daarnaast heeft de Grip Trex een reflecterende lijn, waardoor dit meer de berg/sportschoen is.De voordelen van dit revolutionaire ontwerp


* 
gaat niet uit
*  goede pasvorm
*  comfortabel
*  duurzaam
*  beschermd de hondenpoot
*  perfecte grip door vibram zool
*  reflecterende lijn
verkrijgbaar in rood en zwart

 

Geef de hond tijd om te wennen aan zijn Bark'n Boots Grip Trex!. Als de hondenschoentjes passen, maak direkt een wandeling zodat de hond de schoentjes associeert met plezier!    

 

Bark`n Boots Grip Trex

Geert Schreuder 16.08.2021 08:46

waar is berkenteerolie te krijgen
Geert

Annelies Stam 27.02.2021 09:55

Goeden dag even een vraagbaak zijn deze schoentjes te koop bvd Annelies Stam

Joke 15.08.2016 16:02

Goedemiddag. Ik fiets regelmatig grotere afstanden met mijn Cane Corso. Wat kan ik het beste gebruiken om haar voetzooltjes te verzorgen voor en na zo'n rit?

Daniella 18.05.2016 23:20

Mijn engelse cocker bijt veel aan zijn poot het ziet er nat en rood uit,wat kan ik doen om dit te voorkomen en mag ik er vaseline opsmeren ik zie geen wonde ..

Wilma 05.01.2016 15:33

hoi, mijn hond heeft versleten eeltvoetjes je ziet dus het rose erdoorheen en ze likt er constant aan wat kan ik hier aan doen
met vriendelijke groet
Wilma

Gerry 28.11.2015 23:08

mijn jack russel heeft onder de voetjes harde stukjes zitten weet niet of het eelt is maar het is heel hard kan ik er niet af krijgen wie weet raad

willy 02.07.2015 18:01

hoi, mn hondje heeft versleten eeltvoetjes je ziet dus het rose voetje nu. dus geen wondjes het zwart is verdwenen. vr gr willy graag uw adevies.

lin 02.07.2015 17:43

Mario 01.07.2015 14:10

Richard de kussentjes vd voorpootjes van mijn bullmastiff worden steeds dikker en komen tegen elkaar aan (schuren) met alle gevolgen van dien. kan iemand helpen

Bee 27.05.2015 13:47

heeft iemand tips voor mij? ik wil meer fietsen met mijn hond, hij heeft heel veel energie, maar ben bang zijn poten te beschadigen, wat te gebruiken?

Ien 09.08.2015 16:19

Cani Sport Spray.

Richard 30.08.2014 18:59

Hallo Selma,

De hondenschoentjes zijn wel zacht van binnen, met klittebandsluiting veelal, wel belangrijk dat het goede maat is en niet te goedkope kwaliteit.

selma 14.08.2014 18:53

En zo,n schoen is die zacht van binnen?
misschien is lopen dan niet zo pijnlijk voor winnie...

selma 14.08.2014 18:51

Onze winnie heeft een pijnlijke eeltbult tussen de tenen aan de voorpoten.
Enig idee wat ik zou kunnen gebruiken, weken in lauw water en dan insmeren?

Richard 30.08.2014 19:00

Wat betreft eeltbult tussen de tenen kan ik geen advies geven daar ik geen dierenarts ben, beter dat je daar vraagt! Pijn voor het beestje is ook niks. Groeten!

Hanny 07.03.2014 09:45

Mijn hond heeft in roestig prikkeldraad gestapt met beide voorpoten.
Heeft al twee spuiten gehad en tabletten van de dierenarts er komt nog steeds pus uit.

Richard 07.03.2014 15:15

Hallo Hanny, dan zou ik toch terug gaan naar de dierenarts, aangezien hij de medische kennis heeft..... Heel veel beterschap met je hond!

Caecilia 09.12.2013 11:56

Beste Richard,
Ik heb een rottweiler teefje die gewond (echt hel diepe wonden ) op het beide achter voetzolen ( ongeveer 2 manden gelden )!Wonden wil niet dicht

Trudy 01.02.2015 04:14

Heb je uierzalf al geprobeerd?

Soraya 08.08.2013 17:46

Echt mijn baby , zou er niet aan moeten denken dat hem wat ergs gebeurt, hartstikke bedankt voor u reactie . Groetjes soraya

richard 08.08.2013 22:13

Ben hartstikke blij voor je Soraya! Begrijp het helemaal, geniet maar van hem en succes verder er mee! Groetjes Richard

Soraya 08.08.2013 17:44

Super goed zijn kussentjes zijn gelukkig weer bijna goed hij likt zijn kussentjes telkens schoon , ben er echt super blij en gelukkig mee mijn hond is namelijk

Soraya 08.08.2013 17:42

Hallo Richard, het is nu bijna 1 week geleden, en we hadden vanaf zondag al geen sokjes meer aangedaan omdat deze idd telkens uitgingen, hij doet het echt

Richard 05.08.2013 18:45

Bioforce, om er op te smeren (drogist). Hou het in elk geval maar goed schoon dagelijks en beschermd tegen vuil door een schoentje bijvoorbeeld!
Succes!!!

Richard 05.08.2013 18:44

ook niet aan bijten of het van zijn poot trekken. En anders misschien andere dierenarts vragen, als je advies niet vertrouwt van de eerste? Las ook nog over

Richard 05.08.2013 18:42

Schoentje kunnen gebruiken! Verkrijgbaar bij sommige dierenwinkels of via internet. Dan komt het pootje niet in aanraking met vuil van buiten en kan je hond er

Richard 05.08.2013 18:41

zo`n sokje vaak niet blijft zitten en bovendien buiten ook nat en vies wordt, kun je misschien zo lang de pootjes zo slecht zijn, een (of meer zo nodig) honden-

Richard 05.08.2013 18:39

Beste Soraya, ik begrijp je zorgen hoor! Ik heb zelf inderdaad ook gehoord dat soda of biotex helpt voor reinigen. Maar aangezien je hond toch ook uit moet en

Soraya 03.08.2013 01:09

Over voor hem want hij betekend alles voor me. Graag hoor ik meer dank u wel met vriendelijke groet Soraya

Richard 07.08.2013 20:03

Hoi Soraya, heb gereageerd hoor op je mailtjes, hoop dat het goed aangekomen is, zie website dogsfordogs!

Soraya 03.08.2013 01:07

Mijn baby ik wil niet dat hem wat over komt ontsteking ofzo , het is zo zielig hij kan bijna niet lopen , en hij kan niet springen dit doet pijn, ik heb alles

Soraya 03.08.2013 01:05

Gedaan, maar toch ben ik nog steeds kapot ervan ! Ik ben bang dat dit niet genoeg is omdat het echt erg is kunt u mij als u blieft helpen, mijn hond is echt

Soraya 03.08.2013 01:04

Sokje om heen , dit lijkt me niet genoeg omdat er allemaal vuil onder zijn poot nog zit naar veel zoeken op internet zag ik dat soda goed was dit heb ik ook

Soraya 03.08.2013 01:02

Eraf gegaan je ziet gewoon zijn vlees, ben brullend naar de DA gegaan maar die heef er alleen naar gekeken en zei maak het schoon in water en doe er een baby

Soraya 03.08.2013 01:01

Hallo Richard,

Ik heb een Amerikaanse stafford, vandaag tijdens het rennen zijn bij allebei zijn voorste poten de voet kussentjes kapot gegaan echt een stuk

Wilma 13.07.2013 17:30

Dank je voor je moeite Richard!

Wilma Verbeek 11.07.2013 22:26

Hoi Richard, wij hebben een teckel die niet met schoentjes wil lopen maar die we wel meenemen op vakantie. Weet jij waar de het spul kunt kopen? Gr. Wilma

Richard 12.07.2013 15:03

Hoi Wilma, heb het even voor je opgezocht!
Hier is de link: http://www.animalonlineshop.nl/diversen/canisport.html Succes!!

Wilma Verbeek 10.07.2013 18:09

Hallo Richard, weet jij over ervaringen die mensen en honden hebben met Canisport van Sepval? Onze teckel heeft vaak last van gevoelige voorpoten. Liefs, Wilma

Richard 11.07.2013 17:51

Hallo Wilma! Eerlijk gezegd niet........ik gebruikte schoentjes voor mijn golden retriever,maar dat was toen ook wel nodig....Hoop dat je oplossing vindt! Groet

yvonne de lange 03.03.2013 12:34

waar koop ik Canisport van Sepval ????

Richard 03.03.2013 22:49

Hallo Yvonne,

Hier een link: http://www.animalonlineshop.nl/diversen/canisport.html

Succes!!

Hoi 30.01.2013 06:59

Bij Jules Hondenboetiek verkopen ze hoge schoentjes

F.De Vree 02.10.2012 20:03

Goedenavond,
Mijn hond heeft (weer) een kapot voetkussentje. Waar kan ik vloeibare pleister vinden?Mvg, Fabienne De Vree

Richard 03.03.2013 22:52

Hallo,

Hier een tip: http://www.animalonlineshop.nl/diversen/canisport.html

http://www.dogfactory.nl/hond-verzorging-ehbo-lucy-vloeibare-pleister-p-720.html?osCsid=ivm7a5npjl2dehbfvr4j3hh0p1

Richard 04.09.2011 11:07

Misschien is de maat net te groot, komt erg precies!

A. J. Vriend 30.08.2011 19:27

Gaat niet uit? Onze boxer heeft door een blijvende blessure dit schoentje nodig. Helaas zakt telkens af. Het schoentje zou veel hoger moeten worden gemaakt.

Nieuwe reacties

03.10 | 10:49

Sorry mar op uw site staat een fout vermeld. De honden mogen in de bossen van Beetsterzwaag niet loslopen. De honden moeten aangelijnd worden uitgelaten.

13.07 | 13:07

Ik mis hondenspeelpark Steekterpoort in Alphen aan den Rijn in de lijst. Dit is een gratis, openbaar, omheind, losloopgebied

16.10 | 08:05

Mis de Hollandse Smoushond!

16.08 | 08:46

waar is berkenteerolie te krijgen
Geert