Voedingssupplementen
Voedingssupplementen voor de hond
  Artrose en Artritis bij de hond

De meeste honden gaan zo'n drie keer per dag uit. Ze bewegen dan veel en intensief gedurende een korte periode. Dit kan zijn"weerslag hebben op pezen, spieren en gewrichten. Ook artrose kan hiervan het gevolg zijn. Artrose hoeft echter niet altijd te ontstaan ten gevolge van een over- of verkeerde belasting van het bewegingsapparaat; ook erfelijkheid, verkeerde voeding, onzorgvuldige fokkerij, trauma of ouderdom kan artrose veroorzaken. Waar artrose een aandoening is die veelal voornamelijk ongemak en stijfheid veroorzaakt, is artritis een ontsteking van de gewrichten die vaak gepaard gaat met pijn. In beide gevallen is het raadzaam de hond of kat op een natuurlijke manier te ondersteunen met Glucosamine en essentiele vetzuren. Over Glucosamine en de verdere bestanddelen die een goed glucosaminecomplex zou moeten bevatten is al veel geschreven. Meestal is het onduidelijk wat er precies in zit, in welke verhoudingen en, wellicht wel het allerbelangrijkst, in welke vorm deze bestanddelen in het preparaat zijn verwerkt. Reden temeer om de feiten wat betreft het glucosaminecomplex van de Groene Os eens op een rijtje te zetten en tevergelijken met overige glucosaminepreparaten die op de markt zijn voor honden. Ook over onverzadigde vetzuren en de verhouding waarin deze dienen te worden aangeboden lopen de meningen soms uiteen. Hieronder leest u waarom wij bij Puur Natuur Doils Omega 3 aanraden!

Glucosaminecomplex bij Artrose

De belangrijkste functie van glucosaminecomplex is het aanmaken van proteoglycanen. Deze proteoglycanen vormen, samen met water, het meest belangrijke bestanddeel van de gewrichtsvloeistof, die de gewrichten en het kraakbeen soepel laat bewegen. Het Glucosamine Complex van de Groene Os bevat een complete combinatie van elkaar aanvullende stoffen:

Glucosaminesulfaat

Glucosaminesulfaat is onmisbaar voor de aanmaak van bindweefselstructuren in het lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij de opbouw van banden, gewrichten, kapsels en huid en stimuleert de aanmaak van kraakbeen. Daarnaast is het een bouwsteen van smeervloeistoffen in de gewrichten, slijmvliezen en het oog. Ook heeft het ontstekingswerende eigenschappen, het blokkeert ontstekingsbevorderende mediatoren. Naar de positieve werking van glucosaminesulfaat is al veel onderzoek gedaan (zie referenties)
Chondroïtinesulfaat
De werking van het glucosaminesulfaat komt het beste tot uiting in combinatie met chondroitinesulfaat. Chondroitinesulfaat is een van de belangrijkste bestanddelen van kraakbeen, banden en botten. Het gaat de afbraak van kraakbeen tegen en dient tevens als bouwsteen voor nieuw kraakbeen. Ook verhoogt dit sulfaat het gehalte aan hyaluronzuur, wat als smeermiddel werkt in de gewrichten. Daarnaast blokkeert het enzymen die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van kraakbeen. De Groene Os maakt gebruik chondroitinemoleculen met een zeer laag moleculair gewicht, wat de opname groter dan 90% maakt. Veel merken gebruik maken van minder goed opneembare sulfaten.
Calcium & Magnesiumcitraat Naast glucosamine- en chondroitinesulfaat bevat het Glucosaminecomplex van de Groene Os calcium- en magnesium in citraatvorm, welke een goede bouwsteen vormen voor de botten en gewrichten. Ook het bindweefsel maakt hier voor zijn opbouw gebruik van. Magnesium werkt tevens ontspannend op de spieren en biedt daardoor verlichting bij pijn. De Glucosamine van de Groene Os bevat een organische calcium- magnesium verbinding wat het lichter verteerbaar en daarmee makkelijk opneembaar maakt. Doordat deze organische verbindingen lichaamseigen zijn, vormen ze tevens geen belasting voor het dier.
MSM

Methyl Sulfonyl Methaan, oftewel MSM is een organische zwavel en leverancier van de belangrijkste zwavelverbindingen in het lichaam. Deze verbindingen zijn nodig voor de aanmaak van collageen en keratine en helpen tevens bij de opbouw van het kraakbeen. Samen met Magnesiumcitraat bevordert het de celstofwisseling. Ook heeft het een pijnstillend effect op de spieren en gewrichten en gaat het ontstekingen tegen.

Vitamine C, is onmisbaar voor de aanmaak van bindweefsel en kraakbeen en remt de afbraak van glycosaminoglycanen. Het is tevens van belang voor de opname van de weefselvormende aminozuren. Ook verbetert het de opname van de calcium en magnesium en de werking van de glucosamine en chondroitine.

Glucosaminecomplex Speciaal bij Artritis
Naast de Glucosaminecomplex, is er de
Glucosaminecomplex Speciaal die ingezet kan worden bij pijnlijke ontsteking in de gewrichten. Behalve de gunstige eigenschappen van de Glucosamine Complex, heeft de Speciaal een nog sterkere ontstekingsremmende werking. De toegevoegde Boswellia gaat ontstekingen tegen en werkt herstellend op de slijmhuid. Niacinamide stimuleert de stofwisseling en is van belang voor de productie van energie. NAcetyl-cysteïne is een krachtig antioxidant met een aangetoonde bescherming tegen een groot aantal toxische stoffen evenals een slijmoplossende werking. Glucosamine Complex Speciaal wordt voor het beste resultaat ingezet met de Teunisbloemolie, eveneens van de Groene Os. Wanneer de pijn is verdwenen kan worden overgegaan op de normale Glucosaminecomplex.   Vergelijking met andere merken Er zijn verschillende redenen waarom het glucosaminecomplex van de Groene Os voor Puur Natuur als beste uit de test komt na vergelijking met andere merken:
? Een groot aantal merken is te eenzijdig qua samenstelling, deze bevatten bijvoorbeeld geen MSM, of calciummagnesiumcitraat, maar alleen chondroitine en glucosaminesulfaat en dat vaak niet eens in de best opneembare (organische) vorm. Veelal moeten de bestanddelen van deze preparaten eerst nog worden omgezet in glucosamine wat de opname niet ten goede komt. Glucosamine Complex van de Deze informatie is uitsluitend voor educatief gebruik en vervangt niet het advies van een dierenarts.
Groene Os bevat alle benodigde bestanddelen in de best opneembare, organische, vorm en is daarmee een van de meest complete glucosaminepreparaten.
? Een groot aantal merken biedt het complex aan in tabletvorm. Deze tabletten bevatten veel onnodige hulpstoffen die nodig zijn voor het slaan van het tablet. De Groene Os biedt een glucosaminecomplex in poedervorm, dat alleen bestaat uit organische verbindingen die ook daadwerkelijk een functie hebben en voegt geen onnodige vul- of bindmiddelen toe.
? Een aantal middelen biedt de werkzame stoffen aan in de vorm van gelatine. Om de werkzame stoffen hieruit te halen moet het eerst worden omgezet, het resultaat hiervan is veelal matig. Ook bevatten veel middelen anorganische verbindingen die belastend kunnen zijn voor het lichaam.
? Een aantal middelen beroept zich op een zeer gunstige prijs per dag. Echter, de aangeraden dosering van deze middelen ligt veelal erg laag wat inderdaad de prijs drukt, maar tevens de hoeveelheid werkzame stoffen die het dier binnenkrijgt omlaag haalt. Wanneer de hoeveelheid werkzame stoffen per dag in relatie tot de prijs wordt bekeken, biedt de Groene Os een van de beste prijs/kwaliteitsverhoudingen.
? Tegenwoordig worden er diverse voeders die glucosamine en/of chondroitine bevatten aangeboden. In supplementvorm kan de dosering echter nauwkeurig worden aangepast aan het functioneren van het dier, iets wat met dergelijke voeders onmogelijk is.
Onverzadigde vetten en artrose Er zijn twee belangrijke typen essentiele, meervoudig onverzadigde vetzuren: omega 3 en omega 6. Essentieel houdt in dat ze onmisbaar zijn voor het lichaam, maar het lichaam ze niet zelf kan aanmaken en ze dus via de voeding aan moeten worden geboden.

Er zijn onverzadigde vetten van het cis-type en van het transtype. Dit heeft betrekking op de plaats van de waterstofatomen binnen het molecuul. Bij het trans-type, zoals in de afbeelding is te zien, bevinden deze atomen zich ruimtelijk gezien tegenover elkaar. Bij het cis-type bevinden deze waterstofatomen zich aan dezelfde kant. De plaats van de binding heeft gevolgen voor de flexibiliteit van het molecuul. Trans- vetzuren bestaan uit rechte, niet-soepele koolstofketens, door de transbinding zijn ze onbuigzaam.
Cis-vetzuren hebben een of meerdere krommingen in de keten en zijn daarmee flexibeler. Door de krommingen nemen deze cis- vetzuren meer plaats in in de celmembranen dan transvetten. Dit rekt het celmembraan op en maakt de celwand flexibel en elastisch. Transvetten zijn stug en onbuigzaam en rekken de celmembranen lang niet zo ver op, wat maakt dat deze celmembranen stijver en minder flexibel worden, wat een bron van ontstekingen vormt. De synthese van EPA en DHA uit omega 3 vetzuren is onmisbaar voor een groot aantal vitale lichaamsfuncties. Met name de ontstekingsremmende eigenschappen en de stimulerende werking op de zenuwprikkeloverdracht hebben een gunstige weerslag op het lichaam bij bewegingsproblemen als artrose.
Waarom Doils? Visolie wordt de laatste decennia steeds vaker ingezet, als extra bron van omega-3, omdat dit veel te weinig in moderne mensen- en diervoeding voorkomt. Onderzoek heeft aangetoond dat alleen zeer hoge concentraties omega-3 een therapeutisch effect op het lichaam hebben. Voor de hond geldt een minimum van 40 mg. omega-3 per kg/ per dag. Deze hoeveelheid wordt bij lange na niet gehaald in de gemiddelde visoliecapsule en ook in dieetvoeders die omega- vetzuren bevatten zit doorgaans een lagere concentratie. De enige oplossing hiervoor is een hogere dosering toedienen, maar het probleem hiervan is dat dieren snel dik worden van (veel) visolie. Ook meer dieetbrokken voeren is om gewichtstechnische redenen geen goede optie. Doils omega-3 biedt de oplossing. Deze visolie bevat als enige merk een zogeheten ‘superconcentraat’. Dit houdt in dat in de Doils producten tot wel 80% omega-3 bevatten waarvan tot 45% uit EPA en tot 25% uit DHA bestaat. Iedere milliliter Doils bevat rond de 450 mg EPA. De bijzondere manier waarop de visolie geextraheerd wordt zorgt er tevens voor dat alle reststoffen zijn weggezuiverd. Tevens heeft Doils Omega-3, in relatie tot andere merken of verse, vette vis, een zeer lage caloriewaarde (10 cal/ml of 1 cal/kilo) wat ook de inzet bij patienten die af moeten vallen –overgewicht is immers een van de grootste veroorzakers van gewrichtsproblemen - goed mogelijk maakt. Doils kan veilig worden ingezet als aanvulling op ieder dieet, ook bij dieren met nierproblemen of dieren die hypoallergene voeding krijgen. Doils Arthrosis Doils Arthrosis bestaat uit 80% Omega 3 vetzuren, waarvan 40% EPA is en heeft zeer ontstekingsremmende eigenschappen wanneer per 10 kg. lichaamsgewicht 1 ml. Doils per dag wordt toegediend. De toevoeging van een hoge dosis Vitamine C beschermt het lichaam daarnaast tegen vrije radicalen, de stoffen die veroudering veroorzaken. Doils Arthrosis heeft een gunstig effect op alle vormen van artrose (gewrichtsslijtage) en spondylose (degeneratie van de wervels) in de ruggengraat. Het houdt honden actief en bewegelijk!


Doils Omega-3 Arthrosis/Joint

Voor honden met rugklachten of gewrichtsproblemen

Geschikt voor: Kat, Hond
Samenstelling:
Doils Arthrosis bestaat uit 63% Omega-3 vetzuren waarvan 450 mg EPA en 100 mg DHA per ml. Tevens bevat Doils Vitamine E.

Indicatie(s):
Vanaf 20 februari heet Doils Arthrosis 236 ml Doils Joint. Ook de eerstvolgende charge van 100 ml zal van naam veranderen. Aan de samenstelling van het product is niets veranderd. Wel heeft Doils Joint een nieuwe, gebruiksvriendelijke dop die lekken voorkomt en de toediening vergemakkelijkt.


• Doils Arthrosis/Joint heeft een gunstig effect op alle vormen van artrose en spondylose. Het houdt honden actief en bewegelijk.

Eigenschappen per ingrediënt:
•  Doils olie wordt bereid uit diepzeevis en door speciale extractieprocedures extra gezuiverd; dit heeft tot resultaat dat Doils visolie geen schadelijke reststoffen als zware metalen, PCB's en dioxines bevat wat het product zeer veilig in gebruik maakt.

•  Onverzadigde vetzuren houden de cellen soepel en stabiel: onverzadigde vetten zijn gekromde, flexibele ketens (terwijl verzadigde vetten juist stugge, rechte ketens zijn). Eenmaal in de cel nemen ze behoorlijk wat ruimte in en rekken ze hierdoor de celwand als het ware op. Doordat de celwand wordt opgerekt wordt deze zo elastisch dat de prikkeloverdracht tussen de cellen wordt verbeterd.

•  Bij de omzetting van Omega 3 komen ontstekingsremmende stoffen vrij.
Dosering en toepassing:


1 ml per 10 kg hond

Doils Omega 3 wordt verpakt onder zuurstofvrije omstandigheden, waardoor het probleemloos 2 jaar houdbaar is op kamertemperatuur. Het is nog beter als u Doils bewaart in de koelkast of vriezer, Doils omega-3 zal niet bevriezen en is zo nog langer houdbaar.


Sashas Blend™ bestaat uit 100% natuurlijke zeedierextracten en pakt de oorzaak van gewrichtsproblemen aan i.p.v. de symptomen. Al 5jaar lang is  Sashas Blend™ het best verkochte product voor gewrichtsbehandeling in Australië, dus spreekt het voor zich dat dit de meest aanbevolen behandeling is bij gewrichtsproblemen!

Sashas Blend™ helpt uw dier actief, pijnvrij en gezond te houden!

Sashas Blend™

Sashas™ is één van de best onderzochte gewrichtsbehandelingen ter wereld!

De unieke, natuurlijke formule van Sashas™ bevat niet-agressieve ontstekingsremmende bestanddelen, zonder bijwerkingen. Het bevordert de aanmaak van gezond kraakbeen en voedt de gewrichten door de aanmaak van synoviale vloeistof te stimuleren. Deze vloeistof dient als beschermingsbuffer voor de gewrichten. Omdat de synoviale vloeistof de gewrichten als het ware smeert, is het essentieel voor een gezonde gewrichtsfunctie. Het voorziet het kraakbeen van de benodigde voedingsstoffen, dient als stootkussen voor het gewricht en voert de afvalstoffen uit het kraakbeen af.Sashas Blend™ onderdrukt ook de aanmaak van nitric oxide, een grote producent van een enzym dat pijn veroorzaakt en het gewricht aantast.

Sashas Blend™ bevat alle GAG's (glycosaminoglycanen) in de juiste verhouding: dermatransulfaat, hyalonzuur en keratinesulfaat, maar ook de algemeen bekende glucosamine- en chondroïtinesulfaten, die voorzien in de benodigde voedingsstoffen voor een gezonde gewrichtsfunctie.

Wat kan Sashas voor uw huisdier betekenen?

  • Helpt pijn en ontsteking te verminderen.
  • Verhoogt de bewegelijkheid van het gewricht.
  • Beschermt het kraakbeen tegen afbraak.
  • Veilig bij langdurig gebruik.
Sashas is het enige wetenschappelijk bewezen product dat de 4 oorzaken van artrose aanpakt

Oorzaken van artrose
• Langdurige overbelasting van de gewrichten zoals bij overgewicht. Dit verergert sterk de verdere achteruitgang van een artrotisch gewricht. Bovendien heeft een hond met overgewicht meer pijn.
• Trauma, bijvoorbeeld een afgescheurde kruisband in de knie.
• Erfelijke aandoeningen op jonge leeftijd, zoals HD (HeupDysplasie) en ED (ElleboogDysplasie) kunnen voor artrose zorgen. Deze komen vooral bij enkele grote hondenrassen, zoals de Duitse Herder, de Retriever en de Berner Sennen voor.
• Afweerreacties tegen het lichaamseigen kraakbeen (reuma).
• Sommige dieren krijgen eerder artrose dan andere. Wellicht dat daar een genetische achtergrond is.


 

wil 30.09.2016 15:50

weet iemand de bijwerkingen van deze geneesmiddelen

Nieuwe reacties

03.10 | 10:49

Sorry mar op uw site staat een fout vermeld. De honden mogen in de bossen van Beetsterzwaag niet loslopen. De honden moeten aangelijnd worden uitgelaten.

13.07 | 13:07

Ik mis hondenspeelpark Steekterpoort in Alphen aan den Rijn in de lijst. Dit is een gratis, openbaar, omheind, losloopgebied

16.10 | 08:05

Mis de Hollandse Smoushond!

16.08 | 08:46

waar is berkenteerolie te krijgen
Geert