Goudacupunctuur
Beau`s verhaal / goudacupunctuur

Goudacupunctuur - waar gaat het eigenlijk om?

Dit is de vertaling van de gegevens die op de Website van dierenarts Erhard Schulze te vinden zijn. De tekst is zo letterlijk en accuraat mogelijk overgezet.

_____________________________________________________________

Sinds Oktober 1996 bieden wij in onze praktijk naast de “normale” acupunctuur met naalden of laser een bijzondere vorm van acupunctuur aan:

De permanente acupunctuur door de implantatie van 24k goud op specifieke acupunctuur-punten.

1. Bij welke aandoeningen komt uw dier voor een behandeling met
goudacupunctuur in aanmerking?

Tot nu toe behandelen wij met deze bijzondere vorm van permanente acupunctuur voornamelijk vormen van artrose bij heupen, knie, schouder, ellebogen, maar ook spondylose (wervelkolom) kan met goudacupunctuur behandeld worden.

Helaas helpt goudacupunctuur NIET bij acute ziektes zoals hernia, ontstekingen en verlammingen als gevolg van zenuwletsel of tumorgroei.
Vakkundig orthopedisch onderzoek én onderzoek volgens de wetten van de acupunctuur (TCM) zijn daarom voor begin van de behandeling dringend noodzakelijk.

2. Wat precies kan bereikt worden door goudacupunctuur?
Deze therapievorm is in eerste instantie een “pijntherapie”. Door het veranderingen in het gewricht heeft de hond pijn. Als er geen pijn meer is, gaat de hond weer normaal bewegen (vaak beweegt hij anders/ eenzijdig om het gewricht te ontlasten). Hij wordt hierdoor weer beweeglijker, de hond krijgt zijn levensvreugde terug.
Na succesvolle behandeling heeft de hond meestal al binnen 1 – 2 weken geen pijnstillers meer nodig, bij sommige honden kan de dosis pijnstillers beduidend gereduceerd worden.

Belangrijk:
Goudacupunctuur kan de afwijking van het gewricht niet genezen !!

3. Hoe lang werkt de goudacupunctuur?
Het gaat om een eenmalige behandeling. Onze ervaring (sinds 1989) leert ons dat de goudacupunctuur het hele hondenlevenlang werkt.

4. Zijn er bijwerkingen te verwachten?
Tot nu toe zijn wereldwijd nooit bijwerkingen opgetreden. Een absolute voorwaarde hiervoor is dat de ingreep door een gespecialiseerde dierenarts wordt uitgevoerd.

5. Zijn er risico’s?
Er zijn nauwelijks risico’s Om het goud op de acupunctuurpunt te zetten, is geen volnarcose noodzakelijk. De hond krijgt slechts een roesje en kan direct na de ingreep door een injectie weer wakker gemaakt worden.
Maar om te voorkomen dat het goud in het gewricht komt, is jarenlange ervaring met acupunctuur noodzakelijk!!
Stelt u zich voor dat een goudstukje IN het gewricht zou komen… de hond zou grote pijn lijden en zou nog slechter bewegen omdat een vreemd lichaam in het gewricht zit.

6. … en als de goudacupunctuur niet zou werken bij mijn hond?
Goudacupunctuur werkt in 95 % van de gevallen. Zelden werkt ze niet, maar het goud zou in ieder geval geen andere therapievorm in de weg staan (b.v. operatie, medicijnen)

7. Hoe wordt de goudacupunctuur uitgevoerd?
Als na uitgebreid onderzoek blijkt dat de hond voor goudacupunctuur in aanmerking komt, krijgt hij een roesje. Vervolgens wordt hij bij de acupunctuurpunten geschoren, gewassen, gedesinfecteerd.
Nu wordt een lange holle naald bij de acupunctuurpunten ingebracht (doorsnee 1,1 mm). Met een pincet ga ik 3 mm lange goudstukjes via deze holle naald bij de specifieke acupunctuurpunten zetten.
 

Dit zijn de 24 k goudstukjes.

 

Als alle punten op deze wijze behandeld zijn, zal ik eventueel nog een röntgenfoto maken om de juiste positie van de goudstukjes te verifiëren.
Op deze wijze kunnen in 1 consult ALLE artrosegewrichten behandeld worden.
 

Dit is een heup die behandeld is met goudstukjes. Ze zitten niet IN het gewricht, maar om het gewricht heen.

 


 

De hond wordt vervolgens wakker gemaakt en loopt vrolijk met u uit de praktijk.

Verder kunt u ook rustig bellen bij de praktijk van DA Schulze. Zijn vrouw spreekt Nederlands en kan heel veel uitleggen.

Op de website van Erhard Schulze zijn ook talrijke publicaties te vinden – in het Duits.

Kijk en lees zelf op

www.gold-akupunktur.eu

www.ta-schulze.de

 

 

Beau`s voorpoot De kleine witte streepjes zijn goudstaafjes

Nieuwe reacties

03.10 | 10:49

Sorry mar op uw site staat een fout vermeld. De honden mogen in de bossen van Beetsterzwaag niet loslopen. De honden moeten aangelijnd worden uitgelaten.

13.07 | 13:07

Ik mis hondenspeelpark Steekterpoort in Alphen aan den Rijn in de lijst. Dit is een gratis, openbaar, omheind, losloopgebied

16.10 | 08:05

Mis de Hollandse Smoushond!

16.08 | 08:46

waar is berkenteerolie te krijgen
Geert